Luonnontaju


Arvoisa lajitoveri! Elämme lievästi sanottuna haastavia aikoja. Kuudes sukupuuttoaalto ravistelee tuntemaamme maailmaa. Luonnonvarat ovat hupenemassa. Samaan aikaan saasteet, ilmastonmuutos ja alati kasvava kulutustaso repivät elonkehää. Tulevaisuus tarvitsee elonkehän, perinteet ja itsensä tuntevia, aktiivisia toimijoita. Siksi olemme luoneet uuden koulutuksen, joka auttaa tuntemaan itsen, avautumaan luonnontajulle ja työskentelemään kaikkien lajien tulevien sukupolvien puolesta.

Luonnontaju-koulutus koostuu kurssiviikonlopuista Juvalla ja pääkaupunkiseudulla, kirjallisista tehtävistä sekä monimuotoisista kenttäharjoituksista. Lähestymme esivanhempiemme noita- ja tietäjäperinteitä fyysisenä, henkisenä ja ekologisena eloonjäämisoppina. Koulutuksen aikana tutkimme yhteisöllisesti perinteiden kulttuuriekologiaa, viritämme aistimme luonnontajuun ja löydämme voimaa näihin haastaviin aikoihin.

Luonnontaju-koulutukseen on yhä mahdollista hakeutua! Suosittelemme koulutusta etenkin yksittäiskursseja syvempää oppia haluaville sekä Luonnontaju-ohjaajakoulutuksesta (ks. alla) kiinnostuneille. Ilmoittautumiset ja  tarkemmat tiedot johannes.setala.keskus@gmail.com


luonnontaju -koulutus

Luonnontaju-koulutus on tällä hetkellä keskuksemme ainoa pidempi koulutus. Aikamme ankarat haasteet vaativat uudenlaista koulutusta. Fossiilikapitalismin kuolema uhkaa viedä mukanaan koko elonkehän, minkä vuoksi pelkästään arkaaisen perinteen taitoihin ja tietoihin keskittyvä koulutus (ns. ”shamaanikoulutus”) olisi lähinnä eskapismia.


Vuoden 2020 syksyllä jatkamme Luonnontaju-ohjaajakoulutuksella.

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille luonnontajun avartamisesta ja luonnonpalauttamisesta kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet luonnollisemmasta tulevaisuudesta. Lisätiedot ja alustavat ilmoittautumiset Luonnontaju-ohjaajakoulutukseen: johannessetalakeskus@gmail.com