Koulutukset // Training Programs


Angerwo Wipuini – hiljaisen haltijoitumisen ohjaajakoulutus

Hiljainen haltijoituminen on juureva paluu syntyisten syliin, pois erillisyyden harhasta ja modernismin muovisista epämyyteistä. Metsä ajattelee ja tuntee meissä, se on sielumme, tajuntamme ja samalla elinehtomme. Luonto on laulumme eli hiljaisen haltijoitumisen ”kirjakieli”: metsät, suot, kalliot, vesistöt laulavat meille sanattomasti muistuttaen siitä, miten eletään ja miksi olemme ylipäätään olemassa. Luonnon laulu kertoo siitä, että elonkehä on lainassa esivanhemmilta ja kaikkien lajien tulevilta sukupolvilta. Haltijoitumisen kautta löydämme todellisen yhteyden syntyihin ja syntysiin – ja siten palautamme ihmisen alkumuistin eli synnyt, sekä lajin että yksilön tasolla.

Koulutusohjelman erityisinä teemoina ovat haltijoituminen tilana ja harjoituksena, arkaaisen laulun monet muodot, myyttinen maailmankuva sekä luontolähtöinen kehollisuus. Koulutuksen aikana opiskelemme esivanhempiemme perinteitä sekä haltijoitumisen ohjaamista yhteisöllisesti. Käytännössä koulutus koostuu kuudesta kurssiviikonlopusta, niiden välissä tehtävistä harjoituksista, etämentoroinnista sekä pienestä lopputyöstä. Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää kahden eri ohjausmenetelmän riittävää hallintaa.

Ohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille itämerensuomalaisista perinteistä kiinnostuneille. Ohjaajakoulutuksen suorittanut voi halutessaan ohjata muille hiljaista haltijoitumista ja toipumisen työtä. Keskeisenä edellytyksenä on halu palvella kaikkien lajien nykyisiä ja tulevia sukupolvia. Hiljaisen haltijoitumisen ohjaaja kysyy: ”Kuinka voisin palvella näitä toisia?” -ja toteuttaa palvelutyötään luontonsa innoittamana, syntyjensä ohjaamana, tulevaisuuden puolesta.

Lisätietoja koulutuksesta oheisesta esitteestä: